Printable Version of Topic
Click here to view this topic in its original format
WorldWar2.ro Forum > Reviews & Bookstore > Ploiești în Al Doilea Război Mondial


Posted by: lucianvasile November 22, 2018 08:28 am
user posted image

Al doilea titlu din istoria ilustrată a orașului Ploiești, albumul bilingv român-englez „Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two” are 144 de pagini color, în care sunt reunite peste 170 de fotografii și ilustrații ce surprind viața cotidiană a localității între 1939-1944, de la farmecul orașului interbelic la distrugerile aduse de bombardamentele aliate. Majoritatea imaginilor provin din colecția AEDU, fiind publicate în premieră, dar și din arhive americane, rusești sau românești, ori din colecții private.

Albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial” constituie, fără îndoială, un echilibru armonios de istorie socială, urbană și militară: pătrundem pe străzi de mult timp dispărute, asistăm la manevre militare impresionante și întâlnim tipologii umane ale altei epoci. Însă marele său merit este recuperarea memoriei vizuale a unui oraș care a cunoscut teribila experiență a războiului.

Flavius Nicolae Roaită, muzeograf

Muzeul Național de Istorie a României

Anul apariției: 2018;

Număr de pagini: 144;

Copertă: Broșată;

ISBN: 978-973-0-27844-6;

Albumul poate fi comandat de aici: http://magazin.republicaploiesti.net/produs/ploiesti-in-al-doilea-razboi-mondial-ploiesti-during-world-war-two/http://magazin.republicaploiesti.net/produs/ploiesti-in-al-doilea-razboi-mondial-ploiesti-during-world-war-two/

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)