5th Infantry Division (1941-44)
  • 8th Dorobanti Regiment Buzau
  • 9th Dorobanti Regiment Ramnicu Sarat
  • 32nd Dorobanti Regiment Mircea
  • 7th Artillery Regiment
  • 28th Artillery Regiment

 Top
User Comments Add Comment
marius marin  (9 November 2009)
Sunt interesat de orice informatii despre actiunile de lupta ale Reg 9 Dorobanti Ramnicu Sarat (inclusiv numele combatantilor,detalii despre lupte). Sunt mandru ca bunicul meu Petrescu Nicolae a facut parte din aceasta unitate. A fost un simplu soldat care a luptat pe frontul de est (in Basarabiam a fost ranit la Odessa si a cazut prizonier in luptele de la Cotul Donului). A murit cu ceva ani in urma dar povestirile lui despre razboi si anii de prizonierat mi-au influentat anii copilariei. Comunismul ne-a impiedicat pe mine si pe alti romani sa aflam mai multe despre lupta acestor eroi care au luptat pe frontul de est si care ne-au fost bunici sau strabunici.

Sirbu Adrian  (5 February 2008)
salutare.As dori si eu numele celor ce au luptat in regimentul 9 Dorobanti Ramnicul Sarat la Odesa.Va rog mult.Multumesc.Respect tuturor camarazilor care au luptat in est.numai bine!

Musat Adrian  (20 October 2007)
as dori si eu date depsre Regimentu 8 Dorobanti Buzau...strabunicul meu, Jilavu Alexandru a fost caporal medic, dar el a murit cand eu aveam 4 ani...dar inca mai tin minte ce zicea din razboi. A fost si decorat. Nu mai am decat Meritul Sanitar 1913 cls III-a de la el amintire. As dori daca se poate sa imi trimiteti si mie o lista am regimentului cu numele soldatilor si pe unde a fost in timpul razboiului, prin ce tari. Va rog frumos, eu sunt pasionat de razboi. Am asta in sange deoarece tot neamul din partea tatalui(nepotul strabunicului) sunt in jandarmerie si armata  si politie. va rog mult!!!